Zwangerschap

Melden
Het is belangrijk dat uw huisarts op de hoogte is van uw zwangerschap. Veel medicatie en bepaalde onderzoeken (bijvoorbeeld röntgenfoto’s) zijn schadelijk voor het ongeboren kind. Meld het dus bij de assistente, wanneer u zwanger bent.

Zwangerschapswens
Ook wanneer u graag zwanger wil worden, is het verstandig dit te melden. Wij kunnen u in dat geval infomeren over eventuele implicaties door medicijngebruik.

Verloskundige zorg
Voor verloskundige zorg kunt u terecht bij Verloskundige Druten en West Maas & Waal of bij Verloskundigen Praktijk Wijchen. Omdat er al vroeg in de zwangerschap een eerste echo gemaakt wordt, adviseren zij om rond de achtste of negende week van de zwangerschap een eerste controle uit te laten voeren.

Bevallen
De verloskundige voert in alle gevallen de controles tijdens de kraamperiode uit, ook wanneer de gynaecoloog zwangerschapscontroles en de begeleiding van de bevalling heeft gedaan. De huisarts legt echter wel een huisbezoek af. We proberen dat tijdens de kraamperiode te doen. Geef dus gezinsuitbreiding zo snel mogelijk aan ons door.